Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

translate

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Η Thomas Cook ξεπουλάει επιχειρήσεις της για να μειώσει το χρέος της.


Το νέο λογότυπο της εταιρείας αν και σε όλους μας είναι γνωστή με το παλιό




Η Thomas Cook αποτελεί έναν επιχειρηματικό κολοσσό με παρουσία στην τουριστική βιομηχανία 172 ετών. Το 2011 κινδύνεψε να καταρεύσει και σώθηκε τελευταία στιγμή με τις εγγυήσεις του πρωθυπουργού της Βρετανίας David Cameron για να δανειοδοτηθεί. Σχετικά έιχε γράψει πολλές φορές το haradiatika blog.
Σήμερα με το κλείσιμο του οικονομικού έτους στις 30 Σεπτεμβρίου 2013 άνοιξε για την Thomas Cook ένας χορός ρευστοποιήσεων για να μειώσει το υπέρογκο χρέος της. Αποτέλεσμα των ρευστοποιήσεων ήταν να ανέβει η μετοχή της εταιρείας.

Συγκεκριμένα :

1) Μέσα Νοεμβρίου συμφωνήθηκε η πώληση του 91,5% των μετοχών της ΤC στην  Airline Group Limited στην Universities Superannuation Scheme Limited. Το τίμημα είναι 38 εκατομύρια λίρες.
Η Airline Group Limited είναι θυγατρική της easy Jet και διαθέτει το 41,9% των μετοχών της NATS Holdings Limited. Η τελευταία είναι η μεγαλύτερη εταιρεία handling αεροπορικών υπηρεσιών στη Βρετανία.

2) Τον Ιούλιο η Thomas Cook πούλησε το 100% των εταιρειών της Thomas Cook Egypt και Thomas Cook Lebanon, στην εταιρεία Yusuf Bin Ahmed Kanoo (Holdings) Co του Μπαχρέιν. Το τίμημα ήταν 6,5 εκατομύρια λίρες.



3) Επίσης τον Νοέμβριο η TC πούλησε την θυγατρική της εταιρεία ανταλλαγής συναλλάγματος στην Αγγλία, την Thomas Cook CFX στην Βρετανική  Moneycorp Ltd. Το τίμημα ήταν 4,5 εκατομύρια λίρες.


4) τέλος προχθές ανακοινώθηκε η πώληση του κλάδου ski και ιστιοπλοίας της εταιρείας που αποτελούσε την Neilson Active Holidays, στην επενδυτική εταιρεία Risk Capital Partners. Το τίμημα ήταν 9,15 εκατομύρια λίρες.





 Η Neilson δραστηριοποιείται με το ιστιοπλοϊκό κομμάτι της και στην Λευκάδα και θα δούμε πως η αγοροπωλησία αυτή θα επιρεάσει την τοπική βιομηχανία θαλάσσιου τουρισμού για το καλοκαίρι που έρχεται.

Η Thomas Cook πρέπει να εξασφαλίσει για τον εξορθολογισμό των οικονομικών της χρεών 100 με 150 εκατομύρια λίρες Αγγλίας μέχρι την έναρξη του οικονομικού έτους 2015 που αρχίζει σε ένα χρόνο για την Μεγ. Βρετανία. Οι τελευταίες ρευστοποιήσεις θα της εξασφαλίσουν συνολικά  συνολικά 58 εκατομύρια λίρες λίγο πάνω από το 1/3 του στόχου. Αναμένεται λοιπόν η συνέχιση των ρευστοποιήσεων των θυγατρικών της μέσα στο 2014. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου