Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

translate

Σάββατο 9 Απριλίου 2011

01 Φεβρουαρίου 2001 : ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΦΙΛΩΝ Α. ΩΝΑΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ


ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΦΙΛΩΝ Α. ΩΝΑΣΗ          01 Φεβρουαρίου 2001
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ

                Μετά την πρώτη μας συνέλευση όπου υπογράψαμε και την ιδρυτική διακήρυξη της ομάδας μας, επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε με τα νεότερα δεδομένα.

1.        Σε συνάντηση της επιτροπής που ορίστηκε στην συνέλευση, με τον Δήμαρχο κ. Μήτσουρα και τον τότε πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, έγινε πλήρη ενημέρωση προς την δημοτική αρχή. Ο Δήμαρχος αφού μας ενημέρωσε ότι στην μελέτη της παραλίας του Νυδριού έχει γίνει πρόβλεψη για δύο αγάλματα,(Βαλαωρίτη και Ωνάση), εξέφρασε την συμφωνία και την στήριξη του για την δημιουργία του έργου, σύμφωνα πάντα με τις εκτιμήσεις των ειδικών (μελετητών). Δεσμεύτηκε μάλιστα να μας καλέσει στην πρώτη παρουσίαση των εργασιών της μελέτης από την μελετητική ομάδα στο δημαρχείο, ώστε να οριστικοποιηθεί η πρόταση.
2.        Σε τηλεφωνική μας επικοινωνία με τον επικεφαλής της μελετητικής ομάδας κ. Φλώριο, μας ενημέρωσε ότι γνωρίζει από τον δήμαρχο για την ένταξη στην μελέτη των δύο αγαλμάτων, είναι ενημερωμένος ο υπεύθυνος αρχιτέκτονας της ομάδας και δεν υπάρχει καμία αντίρρηση για τον τρόπο κατασκευής του μνημείου, εφ’ όσον συμφωνεί και η δημοτική αρχή. Στην επίσκεψη της ομάδας  στο δημαρχείο για την συζήτηση της προόδου των εργασιών θα τους ενημερώσουμε για τις τεχνικές λεπτομέρειες της πρότασης μας. Μάλιστα μας είπε ότι κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει να αρχίσει η υλοποίηση της μελέτης από το μνημείο εφ’ όσον καθυστερεί η γενικότερη υλοποίηση της μελέτης.
3.        Οι κ.κ. Καλύβας Παναγιώτης και Γαζής Κωνσταντίνος, επισκέφτηκαν στην Κατερίνη τον διακεκριμένο γλύπτη Ευθύμιο Καλευρά, όπου συζήτησαν την πρόταση, πήραν προσφορά για το έργο, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, αλλά και είδαν από κοντά τόσο έντυπο υλικό έργων του γλύπτη, αλλά και αγάλματά του στον Κατεχά Κατερίνης, την Βέροια και την Αθήνα.  Στον γλύπτη άρεσε η όλη ιδέα, ανέφερε ότι έχει διαθεσιμότητα χρόνου για να κάνει το έργο εντός πενταμήνου και έδωσε οικονομική προσφορά ύψους οκτώ εκατομμυρίων 8000000 δραχμών. Ωστόσο από καλλιτεχνική άποψη αρνήθηκε να κάνει το έργο σε ύψος 1.80, αλλά σε ύψος τουλάχιστον 2.30 μέτρων.
4.        Κατόπιν ουσιαστικότερης μελέτης της καταστατικής διακήρυξης μας, είμαστε στην θέση να προτείνουμε στην ομάδα την συμπλήρωσης της διακήρυξης με την παρακάτω παράγραφο .
«Εάν προκύψουν οποιαδήποτε έσοδα στην ομάδα που να υπερκαλύπτουν το κόστος του μνημείου, των αποκαλυπτηρίων, και τυχόν απρόβλεπτων μεγάλων εξόδων που μπορεί να προκύψουν κατά την διαδικασία υλοποίησης, τα έσοδα αυτά να καταλήξουν στο ταμείο της ομάδας με σκοπό να χρησιμοποιηθούν για κοινωφελές έργο για την περιοχή μας το οποίο θα εξυπηρετεί την τουριστική ανάπτυξη. Η χρησιμοποίηση των κονδυλίων αυτών θα γίνει με τρόπο που θα αποφασίσει η συνέλευση της ομάδας. Σκοπός της παρούσας προσθήκης αποτελεί να υπάρξει πλήρη διαφάνεια σε χορηγίες που πιθανά να υπάρξουν μετά την ολοκλήρωση του μνημείου, ή σε πνευματικά δικαιώματα για δημοσιότητα, τηλεοπτικές εκπομπές , βιβλία, έντυπα μέσα  που μπορεί να προκύψουν αργότερα. Είναι σαφές ότι η ιδέα για το όλο εγχείρημα ανήκει αποκλειστικά στην ομάδα που έχει υπογράψει το καταστατικό και έχει χρηματοδοτήσει το έργο».
5.        Για την κατοχύρωση της ιδέας προτείνουμε την κατάθεση του καταστατικού και της όλης πρότασης με όλα τα ονόματα και τις ημερομηνίες σε συμβολαιογράφο.
6.        Προτείνουμε να προβούμε στην παραγγελία του αγάλματος στον παραπάνω γλύπτη αφού προηγουμένως μας στείλει την προσφορά του εγγράφως. 
7.        Το βάθρο πάνω στο οποίο θα στηθεί το άγαλμα, θα σχεδιαστεί από τον γλύπτη αλλά θα υλοποιηθεί από εμάς. Προϋπολογισμός του βάθρου ανέρχεται γύρω στις 600000 δραχμές. Την εργασία προσφέρουν δωρεά οι οικογένειες Στέφανου Φλώρου (μπετά) και Ευστάθιου Καρέλλη (μάρμαρα).
8.        Με υπογραφή του παρόντος εγγράφου από κάθε μέλος δηλώνει συμφωνία του με όλα τα παραπάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου