Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

translate

Σάββατο 9 Απριλίου 2011

10/5/1999 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
10/5/1999

Η Ένωση Ξενοδόχων προσκόμισε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Καραμανλή, κατά την διάρκεια της συνάντησης του με τους φορείς του νησιού, τις παρακάτω προτάσεις για την τουριστική ανάπτυξη της Λευκάδας.  


            ΑΞΙΟΤΙΜΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗς ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,
                                    όλοι οι ξενοδόχοι της Λευκάδος και ιδιαίτερα τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Ξενοδόχων χαιρετίζουν την επίσκεψη στο νησί του αρχηγού ενός μεγάλου κόμματος με κυβερνητικές προοπτικές. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το ενδιαφέρον του πολιτικού κόσμου για τα δρώμενα στο νησί μας και γενικότερα σε όλη την ελληνική περιφέρεια, είναι διαχρονικό και δεν οριοθετείται πριν από εκλογικές αναμετρήσεις.
                                    Με μεγάλη μας χαρά ακούσαμε στην ομιλία σας στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ Λευκάδας ,  τις προθέσεις  σας για μια συγκροτημένη τουριστική πολιτική με κύριο άξονα τον πολιτισμό και στόχο ένα τουρισμό δωδεκάμηνης διάρκειας.  Η πρόεδρος της Ένωσης μας Κα  Άννα  Νικόδημου και όλα τα μέλη του ΔΣ αυτή την στιγμή δίνουμε την δική μας μάχη για την τουριστική ανάπτυξη της Λευκάδας στην έκθεση “Τουριστικό Πανόραμα 99”. Κεντρικό μας σύνθημα στην συγκεκριμένη προβολή είναι “ΛΕΥΚΑΔΑ 99 - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ  ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ “. Γνωρίζουμε σαν επαγγελματίες τα βήματα αυτά που θα μας επιτρέψουν την ανάπτυξη του τουριστικού μας προϊόντος αλλά σκοντάφτουμε πολλές φορές στα σημεία που και εσείς θέσατε στην ομιλία σας. Αναφέρω λοιπόν την σπασμωδική τουριστική πολιτική, την άκαιρη ή και ανύπαρκτη πολλές φορές τουριστική προβολή, την αδυναμία άμεσης αντίδρασης σε περιπτώσεις πτώσης των πωλήσεων, την έλλειψη υποδομών ή την καθυστέρηση αποπερατώσεως τους, καθώς και την έλλειψη κινήτρων για επενδύσεις που θα ανταποκρίνονται στο μέγεθος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της ελληνικής πραγματικότητας.
                                    Ιδιαίτερα  για την Λευκάδα υπογραμμίζουμε την άμεση ανάγκη βιολογικών καθαρισμών στο Νυδρί, την Βασιλική, τον Άγιο Νικήτα καθώς και σύνδεση του άξονα Νικιάνας -Λευκάδα με τον βιολογικό καθαρισμό της πόλης.  Επισημαίνω επίσης την δημιουργία ενός κεντρικού χώρου υγειονομικής ταφής απορριμμάτων.
                                    Ζητάμε την έμπρακτη βοήθεια σας για τον εκσυγχρονισμό και επέκταση του αερολιμένα του Ακτίου (ζωτικής σημασίας για την οικονομία του νησιού), για την δημιουργία της μαρίνας, του μουσείου καθώς και συνεδριακού κέντρου στη Λευκάδα.
                                    Κοιτάζοντας το μέλλον και αφήνοντας πίσω τα κακώς κείμενα του παρελθόντος θεωρούμε την υλοποίηση του 3ο πακέτου Σαντέρ ένα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη του νομού. Για τον σκοπό αυτό σας επισυνάπτουμε τις προτάσεις της Ένωσης Ξενοδόχων προς τον Νομάρχη Λευκάδας και την Περιφέρεια Ιονίων.
                                    Όλοι οι ξενοδόχοι του νησιού έχουν δημιουργήσει κυρίως με ιδία μέσα ή με τραπεζικό δανεισμό που πολλές φορές ήταν και είναι δυσβάστακτος. Εσείς και οι συνεργάτες σας πρέπει να σταθείτε δίπλα στον μικρομεσαίο ξενοδόχο και να εργαστείτε με γνώμονα την δημιουργία μιας πολιτικής ορθολογικών κινήτρων για την τουριστική ανάπτυξη της περιφέρειας μέσα στην οποία εντάσσεται και η Λευκάδα.  Τα κίνητρα αυτά πρέπει να εκτείνονται τόσο σε φορολογικά θέματα και θέματα απασχόλησης, σε θέματα κρατικών επιδοτήσεων αλλά και δημιουργίας του οικονομικού κλίματος γενικότερα ώστε ο δανεισμός από τα τραπεζικά ιδρύματα να είναι εφικτός. Όλα αυτά βέβαια πρέπει να ενταχθούν στα πλαίσια μιας γενικότερης τουριστικής πολιτικής που οι αρμόδιοι φορείς θέλουν και πρέπει να έχουν ουσιαστικότερο ρόλο. Τέλος επισημαίνουμε ότι τα κονδύλια για τουριστική προβολή είτε μέσω των περιφερειών είτε μέσω της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης είναι μπλοκαρισμένα σε ένα δυσκίνητο σύστημα διαχείρισης με αποτέλεσμα όχι μόνο να καθυστερούνται διαδικασίες αλλά και να μην είναι επιλέξιμες σημαντικής σημασίας δαπάνες.


                                    Κύριε Πρόεδρε της Νέας Δημοκρατίας σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο νησί μας και είμαστε βέβαιοι ότι θα σταθείτε δίπλα μας στην προσπάθεια για την τουριστική ανάπτυξη της όμορφης Λευκάδας. Η Ένωση Ξενοδόχων Λευκάδος έχει απόδειξη πολλές φορές μέχρι σήμερα ότι μπορεί και συνεργάζεται εποικοδομητικά με όλες τις κεντρικές και τοπικές αρχές, όλους τους φορείς και με όλα τα κόμματα με γνώμονα πάντα το γενικότερο όφελος. Εκ μέρους της προέδρου μας Κας Άννα Νικόδημου, που δυστυχώς  δεν μπόρεσε να παρευρίσκεται στη Λευκάδα κατά την διάρκεια της επίσκεψής σας λόγο των υποχρεώσεων της στην έκθεση “ Τουριστικό Πανόραμα 99”, και όλου του διοικητικού συμβουλίου σας απευθύνω πρόσκληση να μας τιμήσετε με την παρουσία σας  στις 26 και 27 Ιουνίου στην διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ταχυπλοΐας GRAND PRIX - FORMULA 3 που θα διεξαχθεί στο κόλπο Αριστοτέλη Ωνάση στο Νυδρί.


                                                                                    Με τιμή
                                                                          Παναγιώτης  Καλύβας
                                                                                    Γραμματέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου