Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

translate

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΕΣΑΜΕ ΣΤΙΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΣΤO ΑΕΡΟΔΡΟΜΙO TOY AKTIOY ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ

Ενώ τον Ιούλιο οι αφίξεις στο αεροδρόμιο του Ακτίου παρουσίαζαν μια αύξηση της τάξης του 9 % (περίπου 3000 άτομα παραπάνω) σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, δυστυχώς η αύξηση αυτή δεν κράτησε.
Τον Αύγουστο οι αφίξεις στο αεροδρόμιο παρουσίασαν πτώση πάνω από 4% που αναλογούν σε 1000 περίπου λιγότερους τουρίστες από τον αντίστοιχο περυσινό μήνα αλλά και 5000 άτομα λιγότερα από τον Ιούλιο φέτος.
Ο συνολικός απολογισμός των αφίξεων του οκταμήνου Ιανουάριος - Αύγουστος στο αεροδρόμιο του Ακτίου είναι ανάλογος με το 2010. Μόλις 80 άτομα ήρθαν φέτος παραπάνω.
Συνολικά οι αφίξεις ήταν 113200 άτομα και κατανέμονται ανά μήνα:



Ιανουάριος 0
Φεβρουάριος 0
Μάρτιος 0
Απρίλιος 1.796
Μάιος 18.725
Ιούνιος 27.810
Ιούλιος 34.944
Αύγουστος 29.928
Σύνολο 113.203

Από τα δεκατρία μεγαλύτερα αεροδρόμια της χώρας, σε αφίξεις εξωτερικού, το Ακτίο καταλαμβάνει την 11η θέση, πάνω μόνο από τα αεροδρόμια της Σάμου και της Σκιάθου που είχαν αφίξεις εξωτερικού γύρω στα 94000 άτομα κατά την ίδια περίοδο. Όλα όμως παρουσίασαν ανοδικές τάξεις το οκτάμηνο από 24% (Κως) μέχρι 4% (Κεφαλοννιά) σε σχέση με πέρυσι, ενώ το Άκτιο παρέμεινε στάσιμο. Το μόνο αεροδρόμιο με πτώση ήταν το Ελ. Βενιζέλος λόγω των μεγάλων χρεώσεων που εφαρμόζει στις πτήσεις.

Οι αυξήσεις φέτος των αφίξεων στα ελληνικά αεροδρόμια οφείλονται κυρίως στην μεγάλη αύξηση των low cost πτήσεων σε αυτά και όχι τόσο στην αύξηση των κλασσικών πτήσεων charter. To Άκτιο δεν είχε καμία τέτοια πτήση.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι φέτος από 2 Αυγούστου και για διάστημα τεσσάρων εβδομάδων πραγματοποιήθηκαν 4 πτήσεις charter (1 την εβδομάδα) από το Rimini της Ιταλίας. Με αυτό τον τρόπο άνοιξε για πρώτη φορά η αεροπορική είσοδος Ιταλών στη Λευκάδα.

Ένα μεγάλο ζητούμενο για την εκτίμηση της τουριστικής κίνησης στη Λευκάδα αποτελεί ο υπολογισμός του ποσοστού των αεροπορικών αφίξεων που έχουν προορισμό την Πάργα ή την Λευκάδα. Τα στοιχεία αυτά εύκολά μπορούν να αποκτηθούν από τα στοιχεία των μετακινήσεων τουριστών με πούλμαν από τα μεγάλα τουριστικά γραφεία Λευκάδας και Πάργας.

Το γεγονός ότι αποκλειστική είσοδος στη Λευκάδα είναι η γέφυρα (μόνη εξαίρεση τα το φέρυ από την Κεφαλοννιά στη Βασιλική), καθιστά εύκολη την αυτόματη καταγραφή των οχημάτων που την περνούν και σε συνδυασμό με μια στατιστική μελέτη πού εύκολα θα μπορούσαμε να έχουμε στοιχεία που θα μας έδιναν ολοκληρωμένη εικόνα της τουριστικής κίνησης στη Λευκάδα. Επίσης θα μπορούσαμε να υπολογίσουμε τον αριθμό των επισκεπτών που έρχεται στην Λευκάδα μόνο για ημερήσια εκδρομή ο οποίος πρέπει να είναι ιδιαίτερα σημαντικός κατά τα Σαββατοκύριακα και το καλοκαίρι.

Πηγή: http://www.moriasnow.gr/sites/default/files/110907_aug_2011_10billingual_ version.pdf [accessed 23/9/2011]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου