Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

translate

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Πρωτόγνωρες στιγμές για το Νυδρί.

Πρωτόγνωρες στιγμές ζει το Νυδρί σήμερα το απόγευμα. Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα, καταφτάνει στην περιοχή ένα κρουαζιερόπλοιο από τα καλύτερα παγκοσμίως, το EUROPA.



Αυτή την φορά όμως έχουμε την αποβίβαση των επισκεπτών στο Νυδρί με τις λάντζες του πλοίου.
Ξαφνικά λοιπόν, Τρίτη απόγευμα 11 Οκτώβρη και γέμισε η παραλία και η αγορά από τουρίστες.
Οι μαγαζάτορες ξαφνιάστηκαν, μη έχοντας προηγούμενη εμπειρία από παρόμοιες καταστάσεις, κανείς δεν ήξερε τι να κάνει. Οι επιβάτες του πλοίου, θα φάνε, θα πιούν καφέ, θα ψωνίσουν στα μαγαζιά ή θα αναζητήσουν μέσο μεταφοράς για κάποιο tour στο νησί;


Το ΕUROPA αποτελεί την ναυαρχίδα της εταιρείας Hapag-Lloyd cruises η οποία διαθέτει άλλα 4 πλοία. Το ιδιαίτερο με το EUROPA είναι ότι αποτελεί το μοναδικό κρουαζιερόπλοιο παγκοσμίως που έχει διακριθεί για 12η συνεχή φορά με το βαθμό 5-stars plus του οδηγού Berlitz Cruise Guide 2012.
Ποια είναι η ιδιαιτερότητα του EUROPA; Ο μεγαλύτερος χώρος που αναλογεί στον κάθε επιβάτη. Το πλοίο είναι 198 m μήκος και 26 m πλάτος ενώ φιλοξενεί το περισσότερο μόνο 408 επιβάτες, αποκλειστικά σε σουίτες σχεδόν όλες με μπαλκόνι.
Κάθε επιβάτης με την επιβίβαση παίρνει το προσωπικό του e-mail, για την διάρκεια της κρουαζιέρας. Υπάρχουν τρία εστιατόρια, κοσμηματοπωλείο, boutique αλλά και γήπεδο γκόλφ, SPA, γυμναστήρια και φυσικά πισίνα.

Ένα άλλο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι η έλλειψη ενός σταθερού και περιοδικού δρομολογίου. Το δρομολόγιο που μας συμπεριέλαβε ήταν από την Βαλέττα της Μάλτας - Κροατία και Ελλάδα με τέρμα τον Πειραιά. Από εκεί αρχίζει διαφορετική κρουαζιέρα. Το 2011 και 2012 κάνει συνεχόμενες διαδρομές σε όλο τον κόσμο και δυστυχώς δεν θα ξαναπεράσει από εδώ. Από τιμές η κρουαζιέρα Βαλέττα - Πειραιάς διάρκειας 14 ημερών στοιχίζει το άτομο από 6418,00 ευρώ.


Μπορεί το Νυδρί και ο Σκορπιός να προσέλκυσαν δύο top κρουαζιερόπλοια φέτος όμως και τα δύο πέρασαν από εδώ για μια μόνο φορά και λόγο της φύσης τους φιλοξενούν λίγα άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου