Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

translate

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

To THE WORLD στη γειτονιά μας.


Σήμερα το πρωί αγκυροβόλησε μπροστά στο Σκορπιό το πλοίο THE WORLD.
Το πλοίο έχει 194 μέτρα μήκος, 28 μέτρα πλάτος και ζυγίζει 4558 τόνους. Αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 15,3 κόμβων.

Το πλοίο ναυπηγήθηκε στο Landskrona της Σουηδίας από την Oresundsvarvet και καθελκύστηκε τον Μάρτιο του 2002. Φέρει σημαία Μπαχάμες
Το πλοίο κατέφτασε στην περιοχή από το λιμάνι AJACCIO της Κορσικής.
Η πρώτη εντύπωση είναι ότι πρόκειται για ένα κρουαζιερόπλοιο που έφτασε στην περιοχή μας. Όμως τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι.
Η σύλληψη της ιδέας για την κατασκευή του THE WORLD ανήκει στον Knut U. Kloster Jr, του οποίου η οικογένεια έχει μεγάλη εμπειρία στον τομέα των κρουαζιερόπλοιων.
Το πλοίο δεν εκτελεί κρουαζιέρες αλλά αποτελείται από 165 ιδιόκτητες κατοικίες.
Συγκεκριμένα έχει 106 διαμερίσματα, 19 διαμερίσματα τύπου studio και 40 studios τα οποία όλα είναι ιδιόκτητα. Για τον λόγο αυτό το πλοίο μεταφέρει συνήθως μόλις 100 μέχρι 300 άτομα που αποτελούν τους ιδιοκτήτες και τους φιλοξενούμενούς τους. Το πλήρωμα απαριθμεί 250 άτομα.
Η αξία των παραπάνω κατοικιών (τιμές του 2010) άρχιζαν από 600000 δολάρια για ένα studio 30,5 τετραγωνικών μέτρων (πχ. το Ocean Studio με αριθμό 661), πήγαινε στα 2950000 δολάρια για ένα διαμέρισμα 2 υπνοδωματίων, με 2 μπάνια και ένα wc (το Ocean Residence 1006), ενώ η ακριβότερη κατοικία είναι η The World Suite 1108/1110 (φωτο)


με τιμή δεκατρία και μισό εκατομμύρια δολάρια (13500000 $).


Όλοι οι ιδιοκτήτες πληρώνουν μηνιαία κοινόχρηστα ανάλογα με το είδος της κατοικίας που διαθέτουν. Τα χρήματα αυτά καλύπτουν τα έξοδα συντήρησης, τους μισθούς του πληρώματος, τα καύσιμα κλπ. Οι πιο μικρές κατοικίες πληρώνουν κοινόχρηστα τον μήνα 20000 δολάρια.
Κάθε χρόνο το THE WORLD γυρίζει όλο τον κόσμο σε μια προκαθορισμένη διαδρομή. Φέτος ξεκίνησε τον Ιανουάριο από τις ακτές της Ανταρκτικής, ανέβηκε τις δυτικές ακτές της Νότιας Αμερικής, πέρασε την διώρυγα του Παναμά, ανέβηκε τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, πήγε στην Βόρεια Ευρώπη, μπήκε μετά στην Μεσόγειο ενώ θα καταλήξει στο Cape Town της Νότιας Αφρικής μέσω του Σουέζ και της Ερυθράς Θάλασσας.
Στο THE WORLD θα βρει κανείς όλα τα facilities ενός κρουαζιερόπλοιου, αλλά είναι επίσης προσαρμοσμένο στη χρήση κατοικίας που έχει. Υπάρχει λοιπόν μπακάλικο, ζαχαροπλαστείο, αλλά και καταστήματα ρούχων.
Οι αθλητικές εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν γκολφ, γήπεδο τένις αλλά και προβλήτα από την οποία κάποιος μπορεί να κάνει ιστιοπλοΐα ή καγιάκ.
Για την ψυχαγωγία των ενοίκων υπάρχουν 5 εστιατόρια, κινηματογράφος, βιβλιοθήκη και αίθουσα μουσικών παραστάσεων. Πέρα από τις εκδρομές που οργανώνονται στην στεριά σε κάθε λιμάνι, πάνω στο πλοίο διεξάγονται μαθήματα χορού, ξένων γλωσσών, μαγειρικής, χειροτεχνίας, πληροφορικής, μουσικής, ναυσιπλοΐας και φωτογραφίας.
Τέλος αναφέρουμε ότι σύνδεση στο internet παρέχεται σε όλο το πλοίο.



ΠΗΓΕΣ:
- http://www.marinetraffic.com/ais/shipdetails.aspx?mmsi=311213000
- http://aboardtheworld.com/our_story
- http://en.wikipedia.org/wiki/MS_The_World
- http://www.theworldsuite.com/suites/world_suite.asp
[accessed 30/9/2011]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου