Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

translate

Κυριακή, 3 Μαρτίου 2013

"Ο θάνατος των φοιτητών από μαγγάλι" οι δύο όψεις που διεκδικούν την νοημοσύνη σου.

"Ηθικός αυτουργός της δολοφονίας των φοιτητών είναι η ανέχεια που έφεραν οι άστοχες ενέργειες των πολιτικών μας" "Τα παιδιά έφαγαν, ήπιαν και δεν γνώριζαν πως να διαχειριστούν ένα μαγγάλι".

Το δίλημμα των ημερών.


Το πόσο συστημικός είναι κάποιος αντανακλάται στην όψη του νομίσματος που πιστεύει. Διαδηλώσεις και πορείες οργανώθηκαν και οργανώνονται στην Λάρισα στο Βόλο και θα δούμε που αλλού και πόσο δυναμικές θα είναι.


(παρένθεση)

"Μειωμένα κατά 18,3% ήταν τα έσοδα από τη φορολογία υγρών καυσίμων, παρά τη σημαντική αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης. Η εξέλιξη αυτή συνδέεται με την κάμψη της κατανάλωσης υγρών καυσίμων (σύμφωνα με στοιχεία κατανάλωσης δεκαμήνου, η κάμψη της κατανάλωσης ανέρχεται σε 13,1%), συνέπεια της αυξημένης τιμής στο πετρέλαιο θέρμανσης και της παρατεταμένης ύφεσης...
Έκθεση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Προβόπουλου για το 2012, Φεβρουάριος 2013, σελίδα 149.

"Τμήμα των ανωτέρω αποκλίσεων καλύφθηκε από την είσπραξη των τελών κυκλοφορίας του 2013, τα οποία σημείωσαν σημαντική αύξηση 16,9%"
 Έκθεση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Προβόπουλου για το 2012, Φεβρουάριος 2013, σελίδα 149.

"Με διάταξη του Ν.4092/2012 του Νοεμβρίου επέρχονται αλλαγές στη φορολογία των καυσίμων. Συγκεκριμένα, από 15 Οκτωβρίου 2012 ο ειδικός φόρος κατανάλωσης (ΕΦΚ) του πετρελαίου θέρμανσης αυξάνεται στο 80% του ειδικού φόρου του πετρελαίου κίνησης. Αυτό σημαίνει ότι ο ΕΦΚ από 60 ευρώ το χιλιόλιτρο αυξάνεται στα 330 ευρώ το χιλιόλιτρο..."
 Έκθεση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Προβόπουλου για το 2012, Φεβρουάριος 2013, σελίδα172.

"....η δαπάνη για εισαγωγές καυσίμων αυξήθηκε μεν το 2012, αλλά με μικρότερο ρυθμό σε σχέση με το 2011..."
 Έκθεση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Προβόπουλου για το 2012, Φεβρουάριος 2013, σελίδα110.

"Εισαγωγές καυσίμων 2011, 17314,6 εκατομμύρια €, 2012, 17646,3  εκατομμύρια €."
Έκθεση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Προβόπουλου για το 2012, Φεβρουάριος 2013, Πίνακας VIII, σελίδα108.

Το haradiatika blog αφού λάβει υπ' όψη του τα παραπάνω στοιχεία δηλώνει για το θέμα :

"Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης στο θέμα της φορολογίας των καυσίμων οδήγησε 
α) στην μείωση των δημόσιων εσόδων  !!! από την φορολογία καυσίμων κατά 18%, 
β) στην αύξηση των τελών κυκλοφορίας !!! κατά 16,9% για την αντιστάθμιση μέρους των παραπάνω απωλειών, 
γ) στην αύξηση των εισαγωγών !!! καυσίμων κατά 331,7 εκατομυρίων ευρώ, επιβαρύνοντας το εμπορικό ισοζύγιο,
δ) στη μείωση της κατανάλωσης !!! πετρελαίου θέρμανσης πάνω από 13,1% με αποτέλεσμα να ζει η μέση ελληνική οικογένεια σε χαμηλώτερες θερμοκρασίες
αλλά κυρίως 
ε) οδήγησε στο θάνατο των δύο φοιτητών στη Λάρισα, στο θάνατο των παιδιών στην Καβάλα που ξεχάστηκε και σε πολλούς άλλους θανάτους." 


Το haradiatika blog παρουσιάζει ένα κολλάζ 15 δηλώσεων για το θέμα με σκοπό τον προβληματισμό των αναγνωστών του.  

1)

…Προσβολή της μνήμης νεκρού. Όποιος προσβάλλει τη μνήμη νεκρού με βάναυση ή κακόβουλη εξύβριση ή με συκοφαντική δυσφήμηση 

(Άρθρο 365 ΠΚ).Επιτέλους η δικαιοσύνη ξυπνάει!
Ταυτόχρονα η ΕΣΗΕΑ διέγραψε τους δύο κυρίους για τις δηλώσεις τους, με τις οποίες εμφάνισαν στην κοινή γνώμη τους δύο νεκρούς φοιτητές ως μπεκρήδες και επιπόλαιους.
ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: "Να μωρέ, φάγανε ήπιανε κρασάκι και έβαλαν τη ψησταριά στο δωμάτιο!"
Γ. ΠΟΛΙΤΗΣ: "Κρίμα να χάσουν τη ζωή τους από επιπολαιότητα μορφωμένα παιδιά!!!"
Αυτά σε μια άλλη χώρα όχι στην "δικαιοσύνη" της κατεχόμενης Ελλάδας και την συγκυβέρνηση Τσολάκογλου!

από "σίβυλλα"  το υποθετικό ένταλμα


(από το haradiatika διευκρινίζουμε ότι κανένα ένταλμα σύλληψης δεν έχει εκδοθεί για Καμπουράκη και Πολίτη πράγμα που μεταδίδεται λανθασμένα από πολλά blog)

2)3)

Η είδηση λιτή: "Δυο φοιτητές είναι νεκροί και τρεις χαροπαλεύουν, δηλητηριασμένοι από αναθυμιάσεις, προσπαθώντας να ζεσταθούν με ένα μαγκάλι"

Το σκηνικό:
Πέντε νέοι άνθρωποι από την Εύβοια και την Κρήτη, που βρέθηκαν στη Λάρισα για να σπουδάσουν, έγιναν βορά στη μνημονιακή πολιτική.
Και έρχονται οι εκπρόσωποι της τρικομματικής κυβέρνησης και τα ΜΜΕ, να μας κάνουν τους λυπημένους και να μιλάνε για τραγωδία.
Δεν είναι ένα απλό δυστύχημα. Είναι δολοφονία με ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς την τρικομματική κυβέρνηση.
Όταν μισθοί, συντάξεις και επιδόματα περικόπτονται, όταν η ανεργία «σκαρφαλώνει» στο 30%, όταν τα κονδύλια για την Παιδεία καταβαραθρώνονται και τα προγράμματα για σίτιση και στέγαση των φοιτητών είναι ανύπαρκτα, δεν χρειάζεται καμιά έρευνα για να εξακριβωθούν τα αίτια αυτής της δολοφονίας.
Τα αίτια είναι η πολιτική της εξαθλίωσης που μας επιβάλλουν και η απάντηση είναι μία και μοναδική. Να οργανώσουμε ένα δυνατό κίνημα μέσα κι έξω από τα πανεπιστήμια, ικανό να διώξει οριστικά αυτή την κυβέρνηση και την πολιτική της.

Η διαπλεκόμενη μνημονιακή αλητεία: 
(Την αναδημοσιεύουμε από την "ΦΑΡΜΑΚΟΓΛΩΣΣΑ ΚΙΡΚΗ"

4)


5)

6)

7)


8)
Δεν μας παραξενεύει πια καθόλου η στάση του Α. Πορτοσάλτε που προσπαθεί ακόμα και αν λούζεται τα πικρόχολα σχόλια των συναδέλφων του –η Κατερίνα Ακριβοπούλου τον φωτογραφίζει στο βίντεο που παραθέτουμε- να υπερασπίζεται, έστω και εμφανώς αμήχανα την δολοφονική μνημονική πολιτική.
Δείτε την αντίδραση που έχει όταν ο δικηγόρος Μ Δημητρακόπουλος κατονομάζει «ηθικό αυτουργό στο τραγικό περιστατικό που χάσαμε δυο παιδιά και χαροπαλεύουν άλλα τρία» τον Γ. Στουρνάρα.

Ενδιαφέρουσα τοποθέτηση στην ίδια συζήτηση ήταν του δημοσιογράφου Σταύρου Λυγερού, ενώ δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη η τοποθέτηση της Κ. Ακριβοπούλου –άσχετα αν έχουμε καυτηριάσει άλλες απόψεις της- ότι «αυτή η χώρα πληρώνει πια νεκρούς, έχουμε αυτοκτονίες .. τρία χρόνια αυτή η χώρα πληρώνει νεκρούς. Και πληρώνει νεκρούς λόγω φτώχειας. Και η φτώχεια υπάρχει λόγω του μνημονίου. Δεν μπορεί να κάνουμε πια πως δεν το βλέπουμε». ...........

πηγή: http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2013/03/blog-post_8666.html

9)
«Χτες το απόγευμα 2 σπουδαστές του ΤΕΙ Λάρισας βρέθηκαν νεκροί στο κέντρο της πόλης από αναθυμιάσεις από αυτοσχέδιο μαγκάλι ενώ άλλοι 3 χαροπαλεύουν. Όλοι τους από λαϊκές οικογένειες (οι 2 παιδιά μεταναστών) που θυσιάζοντας αυτά που δεν έχουν έστειλαν τα παιδιά τους να σπουδάσουν σ’ένα ίδρυμα που χαροπαλεύει το ίδιο. Παρόλα αυτά δεν μπόρεσαν να προσφέρουν στα παιδιά τους θέρμανση αυτόν τον χειμώνα και τα έχασαν. Όλοι τους 21 και 22 χρονών παλληκάρια, αναλώσιμα θύματα ενός αμείλικτου πολέμου που κηρύχτηκε στο λαό μας. Κάθε μέρα που περνάει μετράμε όλο και περισσότερα θύματα. Είναι και δική μας ευθύνη. Για πόσο ακόμη καιρό θα τους αφήνουμε να μας δολοφονούν;
Ηλίας Σαντουρίδης, Εκπαιδευτικός τμήματος όπου φοιτούσε ο Σάββας Παπαδόπουλος, που δολοφονήθηκε χτες»

πηγή:  http://www.enikolopoulou.gr/gr/blog/itsnews1/minima-kathigiti.asp

10)

11)
12)
13)
"Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής στρατιές μνημονιακών δημοσιογράφων επιχειρούν να πείσουν την κοινή γνώμη ότι υπεύθυνοι για το θάνατο των φοιτητών στη Λάρισα είναι… 
οι ίδιοι οι φοιτητές. 
Καθώς γράφονται μάλιστα αυτές οι γραμμές βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια να αποδοθεί το τραγικό περιστατικό και σε χρήση μικροποσοτήτων ινδικής κάνναβης.

Την ίδια ώρα στο twitter αρκετοί επιδίδονταν σε αγώνα χυδαιότητας σημειώνοντας ότι οι φοιτητές θα έπρεπε να γνωρίζουν τον κίνδυνο από τη χρήση μαγκαλιών.
Η απάντηση που πρέπει να δοθεί είναι ενδεικτική της κατάστασης στην οποία έχουν οδηγήσει τη χώρα οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ και των κατά καιρούς δορυφόρων τους… 
  Γνώριζαν πολύ καλά τους κινδύνους, όπως γνώριζαν πολύ καλά ότι ζουν σε συνθήκες όμοιες με τη μετεμφυλιακή ή ακόμη και την προπολεμική Ελλάδα.


Και το μαγκάλι ήταν το σύμβολο της φτώχειας εκείνης της εποχής,  όπως το κατέγραψε μια ολόκληρη γενιά μουσικών.


«Είναι κρύο αυτό το βράδυ πέφτει κι η βροχή και νεκρό χωρίς μαγκάλι θα με βρουν την αυγή» τραγουδούσε ο ρεμπέτης Θανάσης Ευγενικός σε στίχους του Γιώργου Φωτίδα.  Και ο Βαγγέλης Περπινιάδης συμπλήρωνε «Πέφτει σκοτάδι στους δρόμους τους στενούς,  και τα παιδιά μαζεύτηκαν τριγύρω στο μαγκάλι».


Ακόμη και ο σύζυγος της πολιτικού του ΠΑΣΟΚ Άννας Νταλάρας  τραγουδούσε κάποτε τους παρακάτω προφητικούς στίχους:  «Κάτω από γέφυρες κοιμούνται οι αλήτες, πάνω σε κάρα και βαγόνια στο σταθμό…  Στο φωταέριο ανάψανε μαγκάλι και στο λιμάνι περιμένουνε χρυσό».


Με την ανεργία στα μεταπολεμικά επίπεδα
 η Ελλάδα επιστρέφει ταυτόχρονα στα ρεμπέτικα της φτώχειας και της εξαθλίωσης. 
Επιστρέφει στις φωτογραφίες του Κώστα Μπαλάφα.


Δεν είναι όμως μόνο η φτώχεια που παραπέμπει στη δεκαετία του ’40 και του ’50.
Είναι και ο φασισμός που είναι και πάλι παρών 
– αναπόσπαστο εργαλείο του συστήματος στις μεγάλες κρίσεις του 20ου αιώνα.
Είναι το κράτος και το παρακράτος της Δεξιάς που ξαναχτυπά την πόρτα.
Είναι η γελοιότητα των κυβερνητικών ανακοινώσεων αλλά και των υπόδουλων δημοσιογράφων που τις αναπαράγουν – καταστάσεις που δεν είχαμε ξαναζήσει μετά το τέλος της δικτατορίας.
Είναι η απόλυτη υποταγή των δικαστών και τα βασανιστήρια της αστυνομίας.
Είναι οι χουντικές ιστορίες για το παιδομάζωμα

 που επανέρχονται από τους κομιστές του σύγχρονου ναζισμού.
Είναι η λέξη «αναρχοκομμουνιστής»

 που ξαναμπαίνει στα χείλη στελεχών του κυβερνώντος κόμματος.
Είναι οι νέοι Τσιριμώκοι

 που είναι διατεθειμένοι να ξαναπεράσουν από το παλάτι για μερικά ψίχουλα εξουσίας.
Είναι τα τρίκυκλα της εποχής Καραμανλή που σήμερα έγιναν δίκυκλα για να επιβαίνουν είτε τα μέλη της Χ.Α, χτυπώντας μετανάστες, είτε άνδρες της ομάδας Δίας που χτυπά διαδηλωτές.


Και σαν επικάλυψη σε όλα είναι η χυδαιότητα των νεοφιλελεύθερων που είναι έτοιμοι να δεχθούν την πείνα και τον φασισμό προκειμένου να ολοκληρώσουν το έργο τους."
από Άρης Χατζηστεφάνου  http://info-war.gr/2013/03

14)
15)

Τελειώνοντας αυτή την θλιβερή ιστορία... λίγα λόγια από "Τις Σκέψεις και Λόγια"
Σκοτώνουν τα νιάτα, την ελπίδα, τη ζωή!!!
Η κυβέρνηση και η κρίση που δημιούργησαν τα πολιτικά και οικονομικά τζάκια εσωτερικού και εξωτερικού, σκοτώνουν τα νιάτα!
Δύο νέα παιδιά, φοιτητές στο ΤΕΙ Λάρισας, βρέθηκαν νεκρά, ενώ άλλοι τρεις είναι σε κρίσιμη κατάσταση, στην προσπάθεια τους να ζεσταθούν με αυτοσχέδια σόμπα!
Η τραγική είδηση δεν φαίνεται να ευαισθητοποιεί τα πολιτικά μυαλά τούτης της έρημης χώρας, που το μόνο που σκέπτονται και σχεδιάζουν είναι η εξόντωση μας!
Δύο νέα παιδιά, το μέλλον και η ελπίδα χάθηκαν , γιατί οι καρεκλοκένταυροι, προδότες απαξιούν να σκεφτούν και να δούν τα αποτελέσματα της εξοντωτικής τους πολιτικής.
Δύο νέα παιδιά θυσία στην πολιτική διάσωσης των τραπεζών και των προσωπικών φιλοδοξιών μιας χούφτας ...τεχνοκρατών που σχεδιάζουν ένα μέλλον αβέβαιο,μίζερο και άθλιο για όλους εμάς, ενώ την ίδια στιγμή οι δικοί τους τραπεζικοί λογαριασμοί αυξάνονται, η κινητή τους περιουσία αυγατεύει και το μέλλον των οικογενειών τους διασφαλίζεται μέχρι τρίτης γενεάς.
Γιατί στόχος όλων αυτών των άθλιων της εξουσίας, είναι το ξεπούλημα της μικρής -μεγάλης Πατρίδας, που προδόθηκε για άλλη μια φορά, στο όνομα της φιλοδοξίας και του προσωπικού κέρδους!
Στόχος των εγκάθετων προδοτών είναι η φτωχοποίηση, η εξαθλίωση και η ταπείνωση ενός λαού που ενώ όλοι του χρωστούν λοιδορείται, προσβάλλεται και αγνοείται, στο όνομα της προσωπικής προβολής και τακτοποίησης!
Πολιτικά παιχνίδια εξουσίας και οικονομικού κέρδους, στην πλάτη ενός λαού που βομβαρδίζεται καθημερινά από κάθε είδους φοροχαράτσια, απειλείται με φυλάκιση και ζει σε καθεστώς βίας και τρομοκρατίας, που φέρνουν στο μυαλό το χουντικό μοντέλο "αποφασίζομεν και διατάσσομεν"!!
Δύο νέα παιδιά άφησαν την τελευταία τους πνοή, παγωμένα και προδομένα από όλους εμάς που αφήσαμε την κυβέρνηση να τα οδηγήσει σε έναν αργό και ταπεινωτικό θάνατο!
Δυο νέα παιδιά έφυγαν γιατί μια χούφτα ανθρωπάκια θέλουν- και δυστυχώς τους επιτρέψαμε- να είναι "στο παιχνίδι" της εξουσίας, της προβολής και του κέρδους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου