Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

translate

Σάββατο 9 Απριλίου 2011

11 Μαΐου 1999 : του Άκη Καλύβα στα "Νέα της Λευκάδας" “ΑΙΣΘΗΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ”

“ΑΙΣΘΗΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ”
Τρίτη, 11 Μαΐου 1999                                                           Άκης Καλύβας

Την Παρασκευή 7 Μαΐου η Ένωση Ξενοδόχων Λευκάδος διοργάνωσε στα πλαίσια της έκθεσης “Τουριστικό Πανόραμα 99” στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, συνέντευξη τύπου στην οποία συμμετείχαν η πρόεδρος της Ένωσης Κα Άννα Νικοδήμου, ο βουλευτής Λευκάδας Κος Ευάγγελος Βλασσόπουλος, ο νομάρχης Λευκάδας κος Σπύρος Μαργέλης και ο δήμαρχος της πόλης κος Παναγιώτης Σκληρός. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν 11 δημοσιογράφοι του τουριστικού και αθλητικού ρεπορτάζ, παράγοντες από πολιτιστικούς και αθλητικούς φορείς καθώς και εκπρόσωποι τραπεζών και ιδιωτικών εταιρειών.
Η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λευκάδας  παρουσίασε την φετινή καμπάνια της Λευκάδας προς τον εσωτερικό τουρισμό με τίτλο : “ ΛΕΥΚΑΔΑ 99: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ”.
Αναφέρθηκε αρχικά στο πανέμορφο περιβάλλον του νησιού και στον Λευκαδίτη με τον ευγενικό και φιλόξενο χαρακτήρα του. Ειδικής αναφοράς έτυχε βέβαια και η εύκολη σύνδεση του νησιού μέσω της γέφυρας καθώς και η αναβαθμισμένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια ξενοδοχειακή υποδομή και παροχή υπηρεσιών.
Αιχμή του δόρατος για τα πολιτιστικά δρώμενα αποτέλεσε το Φεστιβάλ Λόγου και Τέχνης ενώ για τον αθλητισμό ανακοινώθηκε επίσημα η διεξαγωγή του Παγκόσμιου πρωταθλήματος ταχυπλόων σκαφών (GRAND PRIX - FORMULA) που θα διεξαχθεί στις 26 και 27 Ιουνίου στο Νυδρί.
Επεσήμανε τέλος την απόκτηση γαλάζιων σημαιών στην Λευκάδα, καθώς και τις μορφές θεματικού τουρισμού του νησιού όπως ιστιοπλοΐα, windsurfing, καταδύσεις και πεζοπορία. Στο πλαίσιο της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου και της αύξησης της πληρότητας κατά την χαμηλή σαιζόν, η Ένωση Ξενοδόχων Λευκάδας επιδοτεί τον εσωτερικό τουρισμό παρέχοντας έκπτωση 30% επί των τιμών πόρτας σε όλα τα ξενοδοχεία.
            Στη συνέχεια μίλησε ο βουλευτής Κος Βλασσόπουλος και αναφέρθηκε στις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις για μην επηρεασμό σε σημαντικό βαθμό του τουρισμού από τον πόλεμο. Αναφέρθηκε επίσης για την θετική εξέλιξη των έργων στο αεροδρόμιο του Ακτίου, για την μη κατάργηση του δρομολογίου Αθήνα - Άκτιο αλλά την αύξηση των πτήσεων κατά μια την εβδομάδα καθώς και για την κατάργηση του σπατόσημου για το Άκτιο σαν μορφή επιδότησης λόγο της πολεμικής κρίσης.
Ο νομάρχης κος Μαργέλης αναφέρθηκε σε θέματα υποδομών και κυρίως στο θέμα της μαρίνας. Έθιξε τον ρόλο που η ιδιωτική πρωτοβουλία πρέπει να έχει στην ανάπτυξη της Λευκάδας και δήλωσε ότι θα στηρίξει τέτοιες προσπάθειες.
Ο δήμαρχος κος Σκληρός αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις της πόλης της Λευκάδας καθώς και στην προσπάθεια δημιουργίας συνεδριακού κέντρου 600 θέσεων στην πόλη της Λευκάδας. Αναφέρθηκε επίσης στα αθλητικά γεγονότα της περασμένης χρονιάς καθώς και στον χορό συναδέλφωσης των λαών.
Κατά την διάρκεια των ερωτήσεων που ακολούθησε τόσο η πρόεδρος της Ένωσης όσο και οι πολιτικές αρχές του νησιού με πάθος ανέπτυξαν την πολιτιστική διαδρομή της Λευκάδας  και την αναγκαία σύνδεσή της με την τουριστική ανάπτυξη.
Η συνέντευξη χαρακτηρίστηκε η πιο  επιτυχημένη σύμφωνα με τους διοργανωτές του “Τουριστικού Πανοράματος “ και αξίζει να αναφέρουμε για σύγκριση ότι ελληνικοί μεγάλοι τουριστικοί προορισμοί που δεν θέλουμε να κατονομάσουμε προσέλκυσαν μόνο τρεις και πέντε δημοσιογράφους. Αίσθηση πάντως προκάλεσε στην ¨Ένωση Ξενοδόχων η απουσία μερίδας δημοσιογράφων που επανειλημμένα τα προηγούμενα χρόνια είχαν προσκληθεί και φιλοξενηθεί στη Λευκάδα. Για τις ανάγκες της συνέντευξης τύπου διακοσμήθηκε ειδικά η αίθουσα ενώ εκτέθηκαν και αγωνιστικά σκάφη jet ski. Παρουσιάσθηκε επίσης στους παρευρισκόμενους video της Λευκάδας και της περσινής διοργάνωσης της formula.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου