Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

translate

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

26/9/1999 : -------------ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΚΗ ΣΗΜΕΡΑ--------- από τα "Νέα της Λευκάδας" “ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ”

-------------ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΚΗ ΣΗΜΕΡΑ--------- γράφει ο Άκης Καλύβας

“ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ”
                Αγαπητέ αναγνώστη,
                η σύγχρονη ελληνική περιφέρεια αλλάζει με γρήγορους ρυθμούς σε καθημερινή βάση. Το κύριο στοιχείο που το αποκαλύπτει αποτελεί η αλλαγή του τρόπου ζωής των άλλοτε απομονωμένων κατοίκων. Δημιουργούνται νέες ανάγκες, νέες προοπτικές, νέες απαιτήσεις για ποιότητα ζωής , εύρεση εργασίας, νοσοκομειακή περίθαλψη, ποιότητα στην εκπαίδευση, επιλογές στην διασκέδαση. Η μεταστροφή αυτή όπως κάθε τι διαφορετικό μαζί με τα καλά φέρνει και τις αρνητικές επιπτώσεις όπως αύξηση της εγκληματικότητας, αλλοτρίωση στις παραδοσιακές αρχές, βίαιους θανάτους από ατυχήματα.
                Αγαπητέ αναγνώστη,
                ο μόνος ίσως λόγος που οδηγεί στη Νέα αυτή Πορεία αποτελεί η παγκοσμιοποίηση της γνώσης. Έσπασε ο αποκλεισμός των κατοίκων της περιφέρειας. Μία ευρεία γνώση μεταδίδεται πλέον σε ταχύτατο χρόνο μέσα από τους μηχανισμούς της παιδείας, τα νέα μέσα τεχνολογίας αλλά και από την καθημερινή πλέον μετακίνηση των ανθρώπων σε διαφορετικό κοινωνικό περιβάλλον. Η Λευκάδα ζει σε ρυθμούς πλέον σύγχρονους παρ’ όλα τα τυχόν προβλήματα. Η Νέα Πορεία είναι μονόδρομος και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι με σύνεση και εγκράτεια να συμβάλουμε στην παγκοσμιοποίηση αυτής της γνώσης με γνώμονα την πρόοδο.
                Αγαπητέ αναγνώστη,
                το φύλλο  “Τα  Νέα της Λευκάδας” που κρατάς είναι το δείγμα της αλλαγής στην τοπική ενημέρωση που όλοι μαζί οι συντελεστές με μεράκι θα προσπαθήσουμε να σου προσφέρουμε. Είναι η Νέα Καθημερινή Πορεία μιας  εφημερίδας που πριν ενάμισι χρόνο με το πρώτο εβδομαδιαίο φύλλο της έδωσε μια άλλη επιλογή στην τότε ενημέρωση.  Το πρώτο εκείνο βήμα εσύ το οδήγησες στην επιτυχία. Εμείς με το βάρος της ευθύνης αλλά και της τιμής που μας έδειξες μπορούμε μόνο να σε ευχαριστήσουμε προχωρώντας μπροστά. Θα προσπαθήσουμε να σου προσφέρουμε μια Νέα Πορεία στην ενημέρωση, μια Νέα Πορεία στην διάδοση της γνώσης, μια Νέα Πορεία του τύπου στις ανάγκες της  σύγχρονης  Λευκάδας.
                Αγαπητέ αναγνώστη,
                ο φίλος Ηλίας Κοντογιώργης με τίμησε συμπεριλαμβάνοντας με στο επιτελείο των συνεργατών του εδώ και έξι μήνες. Προσπάθησα να φανώ αντάξιος των προσδοκιών του. Εσύ όμως ήσουν πάλι που με αγκάλιασες και μου έδωσες την δύναμη να συνεχίζω την προσπάθεια. Στη Νέα Πορεία  της εφημερίδας οι απαιτήσεις θα είναι μεγαλύτερες, θα δεχθώ όμως την πρόκληση. Μέσα από αυτή την στήλη θα προσπαθώ καθημερινά να φανώ άξιος της προσοχής σου για ένα θέμα της επικαιρότητας. Θέλω να εκφράσω εδώ ένα δημόσιο ευχαριστώ στην γυναίκα μου και τον γιο μου για τον χρόνο που μου επιτρέπουν να κλέψω από αυτούς για να ασχοληθώ με την εφημερίδα.
Αγαπητέ αναγνώστη,
    στην προσπάθεια μου αυτή για να σε ενημερώσω μαθαίνω πολλά. Σου οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ. 
                       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου