Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

translate

Σάββατο 9 Απριλίου 2011

9 12 99 Το θέμα του Άκη στα Νέα της Λευκάδας ΣΥΓΧΡΟΝΕ ΛΕΥΚΑΔΙΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΕ


Το θέμα του Άκη 9 12 99
ΣΥΓΧΡΟΝΕ ΛΕΥΚΑΔΙΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΕ

                " Με εμφανίσατε τέλειο αλλά είχα και ελαττώματα! Ένα από αυτά είναι η ευσυγκινησία μου που δεν μου επιτρέπει να πω όσα αισθάνομαι αυτή την στιγμή. Αυτά που λέτε απόψε μοιάζει με επικήδειο."
                " Τούτος ο τόπος, έχει έναν ιδιαίτερο ψυχισμό που οδηγεί τους κατοίκους του σε αξιοθαύμαστα επιτεύγματα. Τώρα οι νέοι θα πρέπει να συνεχίσουν το έργο των παλαιοτέρων. Όσο για μένα, όσο ζω και όσο αναπνέω θα είμαι πάντα δίπλα στο Μεγανήσι."
                Τα λόγια σου αυτά σύγχρονε Λευκαδίτη Πολιτικέ Άνδρα σου θυμίζω ότι τα είπες στις 7 Αυγούστου φέτος, στο Σπαρτοχώρι, κατά την διάρκεια της τιμητικής εκδήλωσης του Δήμου Μεγανησίου προς το πρόσωπο σου.
                Η άποψη μου είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν αποτελούσε "επικήδειο", αλλά την υλοποίηση του μεγάλου βάρους των συμπατριωτών σου να σε τιμήσουν εν ζωή. Έτσι όπως αξίζει να τιμούν αυτούς που διακρίνονται και όχι να τους θυμούνται εκ των υστέρων.
                Σε ευχαριστούν οι Μεγανησιώτες για την ευκαιρία που τους έδωσες τότε να σε τιμήσουν.
                Ξέρω ότι συγκινήθηκες τότε. Μικρό το "τίμημα" μπροστά στην συγκίνηση που προσφέρεις σε όλους εμάς σήμερα.
                Αποτελείς πρότυπο ανεξάρτητα από κάθε πολιτική τοποθέτηση. Πρότυπο αγωνιστή, πρότυπο δημοκράτη, πρότυπο πολιτικού, πρότυπο επιστήμονα, πρότυπο απλότητας, πρότυπο σεμνότητας, πρότυπο ήθους, πρότυπο δημόσιου άνδρα.
                Αποτελείς πρότυπο ΛΕΥΚΑΔΙΤΗ, πρότυπο ΑΝΘΡΩΠΟΥ.
                Δεν έτυχε να σε γνωρίσω και λυπάμαι αφάνταστα γ' αυτό. Η ζωή και το έργο σου βρίσκεται δίπλα στον καθένα για να σε γνωρίσει έστω και τώρα, ιδιαίτερα για τους νέους που δεν σε πρόλαβαν. Μόνο κερδισμένος μπορεί να βγει κανείς όταν σε πλησιάσει και προσπαθήσει να σε γνωρίσει, έστω και μέσα από το έργο σου.
                Καλό σου ταξίδι στην διαδρομή σου για την αθανασία. Το χώμα αυτό που τόσο αγάπησες ελαφριά να σε σκεπάζει Παναγιώτη Πάλμο.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου